Wednesday, 19 November 2014

Dilema antara 4moms Mamaroo & Nuna Leaf?

Ramai yang bertanya, mana best antara 4moms Mamaoo & Nuna Leaf?

Well, kalau saya jawab dua-dua best, bole tak? hahaha... *panggg*


Ok, here's a quick review on both products. I used both for my youngest child.

1stly I bought the Mamaroo. Honestly, dari hasil menggoogle dan menengok youtube semasa mengandung, saya lebih jatuh hati pada Mamaroo berbanding Nuna Leaf.

1. Just plug it in. Macam buai elektik je tapi Mamaroo lebih cantik dan canggih. Ada 5 swing motions dan kita boleh pilih tahap kelajuan setiap gerakan tu.

2. Yang lagi best, boleh plug in music. Besttttt!


Mamaroo ade kekurangan juga: tak sesuai untuk mobile people or orang yang suka mengalih-alih posisi buai ni.

Mamaroo boleh tahan berat sampai 11-12 kg sahaja.

Nevertheless, my favorite is still 4Moms Mamaroo! hehehe




**By the way, tahukah anda sekarang 4MOMS MAMAROO hanya RM999 di www.mamapanda.com sempena Year End Sale?? sila serbu =P


As for Nuna Leaf, ramai juga suka dengan produk ni. Ape bezanya dengan 4moms Mamaroo?

Nuna Leaf rendah sikit... Boleh tampung berat hingga 60kg. So boleh pakai lama or abang/kakak boleh duduk juga di dalam Nuna Leaf.

Oleh kerana Nuna Leaf tidak menggunakan elektrik mahupun bateri, gerakannya sekejap sahaja. So nak kena tolak-tolak bagi bergerak dengan tangan. Manual je la cos hanya guna tenaga kinetik gitu...


Dari segi fungsi, Mamaroo best.

Dari segi boleh pakai lama, Nuna Leaf menang.

Tepuk dada tanya poket hihihi (harga lebih kurang je... Nuna Leaf murah sedikit)


That's all for now. Adios

2 comments:

  1. Hai mama panda,saya tgh survey psl baby rocker..dan saya berminat nk beli mamaroo tu..mcm mana saya nk proceed utk pembelian dgn mama panda..ni no phone sy..0195745274

    ReplyDelete
  2. This is very nice information. because our child safty is very important to us hence you may like baby care Strollers canopy/hood from http://www.lovee.com
    They have many varieties like mountain buggy nano

    ReplyDelete